Felére csökkenti mobil irányú hívásdíjait a DIGI

Hirdetés

Április elsejével csökkenti díjait a DIGI, illetve bevezet egy új díjcsomagot is. A vezetékes előfizetők az eddigi 29,5 forintos percdíj helyett 15-ért beszélhetnek majd mobil irányokba, illetve az új csomaggal, (melynek 500 forint lesz a havidíja) a mobilos hívások 6 forint/perc díjazással működnek majd.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NHMHH) múlt heti határozata szerint a mobilszolgáltatókra vonatkozó nagykereskedelmi hívásvégződtetési díjak maximuma 7,06 forint/percről 1,71 forint/percre csökken április elsejétől. Ezt a díjat a hívó fél szolgáltatójával fizetteti meg a hívott fél szolgáltatója, ezt a díjat természetesen eddig is a felhasználók fizették meg, hiszen ez beépült a percdíjakba is. A fenti összeget az NMHH már egyszer csökkentette az elmúlt években két részletben, így lett az eredetileg 11,86 forintból 7,06.

A DIGI az árcsökkentést az NMHH döntésével indokolja, illetve azzal, hogy a kedvezőbb percdíjak révén arra számítanak, előfizetőik többet használják majd a vonalas hálózatot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DIGI

Azóta történt

Előzmények