1998. február 4.

Bill Gates, a Microsoft vezetője Brüsszelbe utazott egy konferenciára, s amikor megérkezett előadása színhelyére, ott egy férfi megdobta egy tortával. A legendássá vált tettet a belga Noël Godin követte el, aki már több olyan híres személyt is „összetortázott”, akik szerinte „megtévesztették a népet”, de a világhírt a népi hős a Gates elleni akcióval szerezte meg magának.

Azóta történt

  • 1975. március 1.

    E naptól Paul Allen a Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS) szoftverigazgatója. A MITS Altair 8800 nevű személyi számítógépe január 1-jén jelent meg a Popular Electronics magazin címlapján, s ez adta az ötletet William Henry (Bill) Gatesnek és Allennek, hogy megírjanak rá egy BASIC-interpretert.

  • 1983. március 29.

    Az Egyesült Államokban megjelent a noteszgépek egyik úttörője, a TRS-80 Model 100. Az 1100–1400 dollárba kerülő gépnek 240×64 pixeles kijelzője volt, négy AA elemmel 18 órán át működött, beépített adattárolója nem volt, extraként külső 5,25-ös floppymeghajtót lehetett kapni hozzá. A legenda szerint ez volt az utolsó gép, aminek a szoftverének elkészítésében Bill Gates maga is részt vett, mielőtt elindította saját vállalkozását.

  • 1975. április 4.

    Egyre szorosabbra fonódó munkakapcsolatukat a 19 éves Bill Gates és a 22 esztendős Paul Allen azzal pecsételik meg, hogy elhatározzák: formalizálják közös tevékenységüket, és Micro-soft néven társaságot alapítanak. Szigorúan véve e nap a számítástechnikai óriás valódi születésnapja.

  • 1998. április 20.

    A CNN hírtelevízió legendássá vált műsorában Bill Gates élőben mutatja be a cég új operációs rendszerének, a Windows 98-nak tesztváltozatát, ám a program az úgynevezett „kékhalált” produkálva összeomlott.

Előzmények

  • 1976. február 3.

    A MITS Computer Notes hírlevél közzétette a 20 éves Bill Gates azóta híressé/hírhedtté vált levelét: „Nyílt levél a hobbiszámítógépesekhez”. A szövegben Gates indulatosan kikel a szoftverlopás ellen, mivel az szerinte akadályozza azt, hogy jó szoftverek jöjjenek létre.

  • 2005. január 26.

    Bejelentik, hogy Bill Gates, a Microsoft társalapítója II. Erzsébet királynőtől megkapja a Brit Birodalom Rendje lovagparancsnoki fokozatát. Az indoklás szerint ezt a Microsoftnak a brit gazdaságra tett hatásával, illetve a szegénység felszámolása érdekében folytatott tevékenységével érdemelte ki.