Az FBI elfogta az egyik, a Sony-hackekért felelős LulzSec-tagot

Kedden csapott le az FBI arra a fiatalra, akinek a hatóság forrása szerint köze lehetett a tavalyi hack-hullám egyik célpontjának, a Sonynak a megtámadásához. A csapat nagy hévvel és még nagyobb arccal csapott le anno a különböző médianagyhatalmakra; akciójuk horderejéről, magabiztosságuk megrendíthetetlenségéről egy, a The Pirate Bay oldalára felkerült forráskód, valamint az ahhoz mellékelt levél is tanúskodott:

Konicsivá a LulzSectől, Sony-szemetek!

Hirdetés

Nemrég vettünk egy példányt egy nagyszerű új játékból, aminek a neve: „Hackerek kontra Sony”, de nem tudunk vele játszani online módon, mert a PSN nem működik. Így aztán úgy döntöttünk, hogy egy ideig offline módon játsszuk, és szerzünk néhány trófeát. Legutóbbi küldetésünk a „Hackeld meg a Sonyt ötször” volt, és mellékeljük az ötödik Sony-hacket.

Örömmel adjuk át ezt a Sony Developer SVN 54 megabájtos forráskódgyűjteményt. Ezzel már hackerek-Sony: 16-0. Mozgás, srácok!

[Frissítés:] KÜLDETÉS TELJESÍTVE: HATODSZOR IS MEGHACKELTÜK A SONYT! A fenébe, megcsináltuk újra, mellékeljük a Sony BMG belső hálózatának leírását.

Lulz Security

Az azóta feloszlott csapat tagjait egyesével igyekeznek levadászni az Egyesült Államok hatóságai. A neveket a LulzSec feje, a csak „Sabu” becenéven ismert Hector Xavier Monsegur biztosítja a szervezeteknek – a szerzett információkkal eddig egy egyesült államokbeli és négy angol gyanúsítottat tartóztattak le.

A frissen elkapott Reynaldo Rivera egy proxyszerveren keresztül, rejtett IP-címmel, SQL-injekciós támadást hajtott végre a Sony szerverei ellen. A támadások alkalmával felhasználók jelszavait és zenék kuponkódjait tulajdonította el a vádlott, amiket meg is osztott több mint egymillió online felhasználóval. A „neuron”, „royal” és „wildicv” nickneveken ismert hacker a szerzett információkat a LulzSec többi tagjával is megosztotta, akik a csoport hivatalos Twitter-oldalán közzé is tették ezeket.

Az ügyészek a továbbiakban Riverát bűnrészességgel is vádolják: a vádirat szerint együttműködött az áprilisban elítélt Cody Kretsingerrel, aki szintén a Sonytól lopott el és osztott meg e-mailcímeket és jelszavakat.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt