Hirdetés

A Facebook nem engedi, hogy elbújjunk

A Facebook hivatalos blogjában Michael Richter, a cég adatvédelmi vezetője jelentette be, hogy megszűnik egy régi beállítási lehetőség, így a jövőben senki nem választhatja azt az opciót, hogy az idővonalára a név alapján nem lehet rákeresni, így azt bárki megnézheti.

A lehetőséget opcionálisan már tavaly óta eltávolíthatták azok, akik nem használták ezt a funkciót, ám tegnap óta az idővonalukat elrejtőknél is kikapcsolják. Richter azzal indokolta a változtatást, hogy csak a „felhasználók kis százaléka” vette igénybe, emellett a Facebook kínál más adatvédelmi beállításokat, így ez a lehetőség feleslegessé vált.

Facebook

A korábban az idővonal láthatatlanságát választó felhasználók a következő hetekben emlékeztetőt kapnak a változásról, amelyben azt is leírják, hogy a posztokat továbbra is menedzselhetik egyenként, kijelölhetik, hogy ki lássa őket.

Az adatvédelmi vezető azt is leírja, hogy a gyér felhasználás mellett az is indokolta a változtatást, hogy a fejlesztés alatt álló új keresőjük, a Graph Search használói panaszkodtak arra, hogy az említett beállítás miatt nem találnak meg embereket.

Előzmények