Így aktiválhatjuk a Timeline-t a Facebookon

A Timeline egy olyan szolgáltatás, amely a születésünkig visszamenőleg igyekszik naplózni életünk fontosabb eseményeit; teszi mindezt egy elsőre meglehetősen szokatlan, de összességében kényelmes és látványos kezelőfelülettel. Az alant olvasható leírás lépésről lépésre elmagyarázza azt, hogy hogyan is lehetséges ezt a szolgáltatást aktiválni a hivatalos start előtt.

1. Jelentkezzünk be Facebookra.

2. Vegyük fel a Developers alkalmazást. Ezzel elfogadtattuk magunkat fejlesztőnek: nem kell aggódni, alkalmazást nem kell fejleszteni, ellenőrizni meg senki sem fogja.

3. Lépjünk be a Fejlesztő (Developer) alkalmazásba, amennyiben ez automatikusan nem történik meg, a főoldalon bal oldalt megtehetjük ezt.

4. Hozzunk létre egy új Facebook-alkalmazást (továbbra sem kell aggódni, a kész „termék" nem kerül publikálásra). Adjunk az alkalmazásunknak egy nevet és egy alnevet, fogadjuk el a felhasználói feltételeket, és nyomjunk a továbbra.

5. Győződjünk meg róla, hogy az applikációnk főoldalán vagyunk-e. Ezt onnan tudhatjuk, hogy az oldal tetején megjelenik annak a neve.

6. Bal oldalt kattintsunk az Open Graph fülre. Hozzunk létre egy teszteseményt, például úgy, hogy a két üres mező egyikébe beírjuk a „read” szót, míg a másikba a „book” -ot, majd rányomunk a kezdés (Get started) gombra.

7. Ezután három oldalon keresztül nincs más dolgunk, mint tetszőlegesen átállítani egy-két beállítást és a tovább gombokat nyomkodni.

8. A harmadik oldal után, miután rányomtunk a befejezésre, várjunk 2-3 percet.

9. Menjünk vissza a főoldalra. Ekkorra már a képernyő tetején ott kell lennie a Timeline-ba való meghívásnak.

Néhány pluszinformáció a Timeline fejlesztői változatához:

  • Eleinte csak mi láthatjuk a saját Timeline-unkat.
  • Úgy tűnik, hogy ha máshonnan jelentkezünk be Facebookra, a Timeline megszűnik az összes gépünkön. Ezt orvosolhatjuk azzal, hogy a belépés után az alábbi hivatkozást használjuk: http://www.facebook.com/FELHASZNÁLÓNÉV?sk=timeline
  • A fejlesztői státuszhoz elengedhetetlen, hogy „verifikált” Facebook-fiókkal rendelkezzünk, ergo egy számlaszám vagy egy telefonszám megadása kötelező.

Azóta történt