2018. január 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

A németek újra nekiugrottak a Facebooknak

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Most az adatgyűjtés a célpont, de a probléma mélyebb: nincs európai versenytársa az amerikai vállalatnak.

A német szövetségi versenyügyi hivatal (Bundeskartellamt) bejelentette, hogy vizsgálatot indítottak a Facebook ügyében, mivel felmerült az a gyanú, hogy a vállalat monopolhelyzetét kihasználva megsérti a helyi adatvédelmi törvényeket.

Hirde​tés

A hivatal közölte, hogy a vizsgálat célja, hogy tisztázzák: az amerikai vállalat vajon megfelelő mértékben és színvonalon tájékoztatja-e felhasználóit, hogy a közösségi oldal milyen típusú adatokat gyűjt, és ezeket milyen módon használja fel.

Andreas Mundt, a hivatal vezetője közölte, hogy a vizsgálat alapja az a gyanú, hogy a Facebook meghatározó piacvezető szerepét arra használja fel, hogy kényszerítse a felhasználóit, hogy azok beleegyezzenek abba, hogy a vállalat nagy tömegű, különféle forrásokból származó személyes adatot gyűjtsön. A vizsgálat nemcsak a Facebook német leánycégére terjed ki, hanem bevonták az ír központú európai szervezetet is.

A Facebook szóvivője a bejelentésre úgy reagált, hogy ők biztosak abban, hogy betartják a német adatvédelmi szabályokat, és készen állnak arra, hogy együttműködjenek a versenyügyi hivatallal.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.