James Bond főnökét felesége a Facebookon keverte bajba

(Infobulvár) Köznevetség tárgyává vált a brit titkosszolgálat, az MI6 novemberben kinevezett vezetője, Sir John Sawers, mivel felesége, Lady Shelley Sawers személyes, családi tartalmakat töltött fel a Facebook közösségi oldalra, s ez az ő esetükben komoly biztonsági kockázatot jelenthet.

Hirdetés

A június 16-án, illetve másnap feltöltött anyagokat a Lady nyilvánossá tette, így gyakorlatilag bárki hozzáférhetett, s a Google keresője is indexelte a tartalmakat. A közzétett 45 kép között akadtak a családi nyaraláson készítettek, illetve a házaspár londoni lakásáról is sokat megtudhatott a kíváncsi érdeklődő, valamint több képen hírességekkel, politikusokkal látható a pozíciójából eredően tréfásan „Uncle C”-ként emlegetett titkosszolga. Sőt, a Lady arra is felhasználta Facebook-fiókját, hogy itt fogadja a gratulációkat férje kinevezéséhez. Miután egy brit lap felhívta a képekre a figyelmet, a külügyminisztérium töröltette őket.

Sir John egyébként az MI6-nél kezdte pályafutását, majd egy darabig az ENSZ-nél dolgozott diplomataként, míg tavaly ki nem nevezték a Secret Intelligence Service élére. A „családi baki” most természetesen módot ad arra, hogy ellenfelei, ellenzői komolyan megtámadják, kétségbe vonva alkalmasságát.

Azóta történt

Előzmények