Hirdetés

Tesztelőket keres a Facebook az androidos Messengerhez

A Facebook tegnap bejelentette, hogy az Androidra szánt Messenger alkalmazás egymillió résztvevővel folytatott előzetes tesztje sikeresen lezárult, így a még mindig béta-verziójú alkalmazást nyilvános tesztre bocsátják, hogy mostantól még szélesebb körben teszteljék tovább a programot. A béta-időszakban a Messenger automatikus frissítéssel kapja meg minden héten többször is a visszajelzések alapján elkészített javításokat, illetve új eszközöket.

Maga az androidos Facebook alkalmazás bétája tavaly nyár óta elérhető a felhasználók számára.

Facebook Messenger

A közösségi oldal felkéri az érdeklődőket, hogy önkéntes munkájukkal segítsék a Messenger tökéletesítését. Ennek a menete:

 • csatlakozni kell a tesztelők Google-csoportjához
 • a Play Store-ban a „Légy tesztelő!” gombra kattintva engedélyezni kell a letöltéseket, a frissítéseket
 • a piactérről le kell tölteni a legújabb változatot
 • a beállításokban be kell kapcsolni az automatikus frissítést

A mobilos Messenger népszerűség egyébként folyamatosan nő – a windowsos asztali változatot meg is szüntették, hogy teljes energiával a mobilosra koncentráljanak –, Mark Zuckerberg januárban azt jelentette be, hogy a megelőző három hónapban 70 százalékkal szaporodott a felhasználók száma: a korábbi adatok alapján ez azt jelenti, hogy legalább 50, de az sem kizárt, hogy 75 millióan használják jelenleg.

Azóta történt

 • Hack: új programnyelvet mutatott be a Facebook

  Vagy csak egy továbbfejlesztett PHP-t? Az ítéletre még várni kell, de a Hack erős referenciával indul, a Facebook ugyanis az elmúlt évben a közösségi oldal közel teljes kódbázisát migrálta az általuk kifejlesztett nyelvre.

 • Nyitás: bárki tesztelheti az OS X bétáját

  A vállalat valószínűleg engedett a felhasználói nyomásnak, de azt nem tudni még, hogy tartós lesz-e a meghirdetett program.

Előzmények

 • A Facebook kukázta a windowsos Messengert is

  Azzal egy időben, hogy az alig használt saját e-mail címet megszüntették, egy másik, hasonlóan kevesek által igénybe vett szolgáltatást is leállítanak.

 • Magyarország Facebook-függő

  Magyarországon és Törökországban az internethasználók több mint 85 százaléka látogatja a Facebookot – mutatja a Gemius elemzése, melynek apropója a népszerű közösségi oldal 10. születésnapja.