2017. november 19., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Webkettő rovat

Kampányt indít a gyűlöletbeszéd ellen a Facebook

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A vállalat támogatást nyújt a rasszizmust propagálók ellen fellépő szervezeteknek.

A Facebook a menekültválsággal küzdő Európában, azon belül is főleg Németországban tavaly óta nagy nyomás alatt van, hogy a közösségi oldalon elharapódzó szélsőséges megszólalások ellen a korábbinál hatékonyabban lépjen fel. Úgy tűnik, a vállalat most igyekszik elébe menni a követeléseknek, ugyanis tegnap egy új kezdeményezést jelentettek be (Initiative for Civil Courage Online).

Hirdetés

A kampány indulását Berlinben jelentették be, és Sheryl Sandberg ügyvezető igazgató közölte, hogy több mint egymillió euróval támogatják azokat civil (NGO) szervezeteket, melyek a rasszista és idegengyűlölő megszólalások ellen lépnek fel. Sandberg kijelentette, hogy a gyűlöletbeszédnek nincs helye a társadalomban, így az interneten sem.

Ahogy korábban többször beszámoltunk róla, a Facebook felhasználási szabályai tiltják ugyan a megfélemlítő, zaklató és fenyegető megszólalásokat, ám a kritikusok szerint a vállalat nem kezeli ezeket megfelelő szigorral – a hamburgi ügyészség vizsgálatot is indított az ügyben.

Az ügyvezető elmondta azt is, hogy megbízták a Bertelsmann kiadó egy csapatát, hogy figyeljék a Facebook német oldalát, és töröljék a rasszista posztokat.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.