Már egymilliárdan lógnak a Facebookon

A Facebookon jelentette be ma az alapító tulajdonos, Mark Zuckerberg, hogy a közösségi oldal aktív felhasználóinak száma elérte az egymilliárdot, így végre átlépték a bűvös határt.

Hirdetés

Mindezt nyolc év alatt sikerült elérni, ugyanis a Facebook 2004-ben indult. Az igazi nagy sikerre kicsit várni kellett, ám 2010-ben már 500 millió felhasználóról számolhattak be, és ezt a számot két év alatt meg is duplázták.

Az egymilliárdot egyébként konkrétan két hete érték el, szeptember 14-én, ottani idő szerint hajnalban. Ugyan sokan fogadják kétségekkel a Facebook által bejelentett számokat, ugyanis köztudott, hogy viszonylag sok nem használt fiók is található az adatbázisban, emellett a takarítást megígérve nemrég ismerték el, hogy a fiókok közel tíz százaléka hamis (vagyis nincs mögötte egy új valós személy vagy cég), ám a cég vezetője szerint az egymilliárdos szám úgy jött ki, hogy csak az aktív felhasználókat számolták bele.

Mark Zuckerberg az alkalomhoz illően patetikusan megfogalmazott bejegyzésében közli, hogy a nagy esemény tiszteletére történetükben először egy Facebook-videót is készítettek, majd így folytatja: Tiszteljük azok emberségét, akiket szolgálunk. Tiszteljük azokat a mindennapi dolgokat, melyekre az embereknek szükségük van, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz. Székek, ajtócsengők, repülőgépek, hidak, játékok. Ezek mind összekötnek bennünket. És most már a Facebook is azok közé a hagyományos dolgok közé tartozik, melyek összekötnek minket.”

Azóta történt

Előzmények