Alkalmazásboltot indít a Facebook

Hamarosan útnak indul a Facebook közösségi alkalmazásboltja – az App Center olyan iOS-, Android- és HTML5-kompatibilis, a közösségi oldallal integrált játékokat és alkalmazásokat kínál majd, amik mind a böngészőből, mind a mobileszközökön elérhetőek lesznek. A „minőség a mennyiség felett" elvet követve a szolgáltatás nem a legnépszerűbb, hanem a legminőségibb appokat fogja felfedni előttünk. A funkció nem fogja mutatni az összes létező fejlesztést, csak azokat, amelyeket a felhasználók a legjobbnak ítéltek, amelyikkel a legtöbben játszottak, vagy amiket a legtöbben osztottak meg, önszántukból.

Ha minden jól megy, a szolgáltatás aktiválása után az oldal a felhasználóinak ténylegesen olyan címeket fog ajánlani, amiket akár még használnának is. A vállalat elmondása szerint az App Center egy olyan felületet takar, ami összegyűjti az olyan Apple és Android-alapú készülékekre írt alkalmazásokat, amiknek valamilyen módon közük van a Facebookhoz (lásd: Draw Something, Instagram stb.), ergo kvázi egy gyűjtőoldalt kapunk, ahol az adott programot megvásárolván az letöltődik a kompatibilis készülékre. Ha beindul, a készítőknek lehetősége nyílik a fizetett alkalmazások publikálására is. A fejlesztők most feliratkozhatnak a béta-programra, ami által betekintést nyerhetnek a javában szerkesztés alatt álló közösségi boltba.

Egy szintén új szolgáltatás, az Insights segítségével az alkotók könnyebben nyomon tudják követni a felhasználók visszajelzéseit. A kész programjainknak akár már most is elkészíthetjük a bemutatóoldalait, amiket ha május 18-ig publikálunk, akkor a startkor nagyobb sansszal kerülhetnek a főoldalra.

Azóta történt