Hirdetés

2019. május 22., szerda

Gyorskeresés

A mell mehet, a mellbimbó tilos a Facebookon

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A közösségi oldal új irányelvei részletesen szabályozzák, hogy milyen tartalmak feltöltése tiltott.


Így lehet

A Facebook bejelentette, hogy frissítették a tartalomközlés módját és minőségét meghatározó közösségi alapelveiket, és többek között a meztelenségre, a gyűlöletbeszédre, a megfélemlítésre és a zaklatásra vonatkozó előírásokat is világosabbá tették. (A bejelentésben hangsúlyozzák, hogy igazából csak rendszerezettebbé tették a már eddig is érvényes szabályokat.)

A fő fejezeteiben a biztonságról, a megfelelő viselkedésről, a magánélet védelméről, illetve a szellemi tulajdonjogok tiszteletben tartásáról szóló szöveg változásai közül nem véletlenül a meztelenséget tárgyaló rész kapta a legnagyobb figyelmet, mivel a korábbi szöveg meglehetősen vázlatos és homályos volt, nem voltak tiszták a szabályok, így sok felhasználó sérelmezte, hogy a közösségi oldal eltérően és következetlenül ítél meg hasonló tartalmakat.

Hirdetés

Az új szabályozás igyekszik világosan és részletesen fogalmazni, és ezek szerint nemi szervek, teljesen fedetlen fenék és női mell képe nem tölthető fel (ez utóbbinál csak akkor érvényes a tiltás, ha a mellbimbó is látszik), ha mégis megjelenik ilyen, azt eltávolítják. Ám mivel többször belefutottak már ilyen botrányba, adnak egy kivételeket tartalmazó listát is: a mellbimbó is megjelenhet, ha szoptató nő van a képen, ha mellműtéttel kapcsolatos az ábrázolás, illetve ha művészeti alkotásról (festményről vagy szoborról) készült a kép.

A témánál maradva: természetesen tilos a nemi aktusokat mutató tartalom, sőt, az aktusról „túlzott részletességgel” megírt beszámoló is.

A másik szekcióban leírják, hogy a szadizmus ábrázolása vagy ennek propagálása sem kerülhet fel. Emellett törlik a gyűlöletbeszédet tartalmazó szöveget/képet/videót is – pl. ha valaki uszít más emberek ellen azok faji, etnikai, nemzeti, vallási, szexuális orientációja, nemi identitása vagy fogyatékossága miatt. Ugyanakkor a fentiekkel humorosan, szatirikusan vagy elemzés formájában lehet foglalkozni.

Világosabbá tették azt a részt is, amelyben a valódi személyazonosság kötelező megadásáról van szó (a lényeg: csak használhatja a Facebookot, aki beazonosíthatóan regisztrál), valamint arra is kitérnek, hogy milyen esetekben adnak helyet a hatóságoktól érkező adatkéréseknek.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.