Ezért vette meg a Toshiba tévés szekcióját a Hisense

Jönnek az első Toshiba technológiával felvértezett Hisense televíziók.

Hirdetés

Amikor a Hisense egy éve felvásárolta a Toshiba televíziós részlegét, akkor a kínai vállalat azt kommunikálta, hogy meghagyják a Toshiba önállóságát, teljesen különálló brandként fogják kezelni, nem lesz semmilyen kapcsolat a Hisense márkával, azt leszámítva, hogy ugyanaz a tulajdonos.

Hisense A6800
Hisense A6800 [+]

Nos, bármennyire is meglepően hangzik, de ez mégsem így történt. A Hisense ugyanis bemutatta A6800 sorozatú televízióit, amelyekbe egy Toshiba-féle Regza Engine Neo képfeldolgozó processzor került a saját gyártású LCD panel mellé. A 43 és 50 hüvelykes változatban elérhető, 4K-s, HDR-es készülékekbe direct LED háttérvilágítás került, azaz a fénykibocsátó diódákat rácsalakban helyezték el a kijelző mögött. Mindemellett a tervezők 2x10 wattos, rejtett hangszórókkal operáló integrált hangrendszerrel, és a saját (Hisense) fejlesztésű VIDAA okostévé rendszerrel látták el őket.

Az újdonságok első körben Japánban kerülnek forgalomba 90 000 (~ 225 000 forint), illetve 100 000 jenes (~ 250 000 forint) ajánlott fogyasztói áron.