50 Mbit/s letöltési sebességet kínál az Externet

A nagy sebességet úgy képesek biztosítani, hogy az Externet által kifejlesztett speciális routing-technológiával két VDSL-vonalat kapcsolnak össze – nyilatkozta az új szolgáltatás kapcsán Pórffy András, az Externet elnök-vezérigazgatója. A PowerDSL technológia révén nem csupán a sebesség növekszik: a kapcsolat redundanciája magasabb megbízhatóságot is nyújt a hagyományos DSL-hozzáférésekhez képest.

A PowerDSL technológia – jellegéből adódóan – a bérelt vonalakhoz hasonló magas szintű, közel 100%-os rendelkezésre állást nyújt, hiszen az egyik vonal meghibásodása esetén a kapcsolat a másik összeköttetésen failover üzemmódban továbbra is fennmarad. A szolgáltatás minőségét a szolgáltatói és előfizetői hálózat oldalán egyaránt nagy teljesítményű Cisco útválasztók biztosítják.

Az üzleti előfizetők részére elérhető PowerDSL szolgáltatás már havi nettó 35 750 forinttól előfizethető Budapest II., XI., XII. és XXII. kerületeiben, valamint Budakeszi, Budajenő, Telki, Szentendre, Székesfehérvár, Pécs és Debrecen települések bizonyos részein, a telefonközponthoz közeli végpontokon.

Az új PowerDSL az ún. VDSL-hálózatra épül, mely a ma elterjedt ADSL-technológiák új generációs, továbbfejlesztett változata, s melynek révén a hagyományos réz telefonhálózaton nagyságrendekkel magasabb sávszélesség érhető el az előfizetői oldalon. A VDSL-végpontokon az internet-hozzáférés mellett HD-minőségű IP-televízió és VoIP-telefonszolgáltatás is nyújtható párhuzamosan, ugyanazon a telefonvonalon.

Azóta történt

Előzmények