Az Externet is elindította az IPTV-t

Az Externet is elindította internetalapú televíziós szolgáltatását (IPTV). Az alternatív távközlési vállalat – az IPTV-t néhány hónappal korábban bevezető GTS-Datanethez és Enternethez hasonlóan – a Magyar Telekom által kidolgozott nagykereskedelmi konstrukcióban értékesíti saját IPTV-csomagjait, melyekhez az infrastruktúrát és a kapacitást az egykori monopolszolgáltató biztosítja.

A Digitális TV márkanéven bevezetett alapcsomagok havi díja egyéves hűségnyilatkozattal 2590-tól 4910 forintig terjed, ezek mellé kilenc tematikus minicsomag is választható. A termékhez az IPTV-ajánlatoknál megszokott szolgáltatások járnak: a néző bármikor megállíthatja és visszatekerheti az élő adást, rögzítheti a műsorokat a beltéri egység merevlemezére. További kényelmi funkció a tévéképernyőn böngészhető műsorújság és a gyerekzár is, amellyel a szülők korlátozhatnak vagy éppen le is tilthatnak egyes adásokat.

A Digitális TV meglévő ADSL-szolgáltatás mellé rendelhető, mivel a tévéadás és az internet is ugyanazon a telefonvonalon jut el a háztartásokba. A digitális tévéhez szükséges beltéri egységet – illetve egy wifirouterként is használható gatewayt – a szerződés időtartamára ingyenesen biztosítja az Externet.

Azóta történt

Előzmények

  • Magyarországon gyors az internet

    Egy megkérdőjelezhető módszertannal készített felmérés szerint az itthon elérhető átlagos sávszélesség bőven elegendő a mai webes alkalmazásokhoz. De Dél-Korea még így is messze van.

  • IPTV-vel újít a GTS-Datanet

    A cég két alapcsomaggal indította el a Magyar Telekom infrastruktúrájára építő szolgáltatását.

  • Az alternatívoknál is elindulhat az IPTV

    A Magyar Telekom nagykereskedelmi partnerei számára is elérhetővé vált a szolgáltatás.

  • Öt év múlva jöhet a 3D-s IPTV

    Magyar közreműködéssel kutatják a technológiát az MMKlaszter egyik projektkezdeményezésének részeként. Idén 20 milliárd forint értékű új programmal számolnak.