Exodus a Novellnél

Hirdetés

Újabb volt SuSE-vezető távozik a Novelltől: ezúttal Hubert Mantel, az egykori német Linux-disztribútor egyik alapítója és vezető kernelfejlesztője döntött úgy, hogy elhagyja a szoftvervállalatot. A szakember keserű indoklása szerint „ez a vállalat már nem az, amelyet létrehoztam 13 évvel ezelőtt”. A Novell megerősítette a hírt, de hangsúlyozta: Mantel távozása semmilyen formában nem befolyásolja a cég linuxos stratégiáját.

A Novell 2003-ban vásárolta fel a SuSE Linuxot, 210 millió dollárért. Azóta gyakran bírálták a céget a nyílt forráskódú üzletág fejlesztésének lomhasága miatt. Miután augusztusban a Novell 90 százalékos profitesésről és 5 százalékos árbevétel-csökkenésről adott hírt, egyre többen kérdőjelezték meg a cégvezetés alkalmasságát is. A vállalat végül a múlt héten átszervezéseket jelentett be, melynek részeként 600 alkalmazottjától válik meg, és kiszervezi Celerant tanácsadó részlegét. Nem tudni, hogy Mantel távozása összefüggésben van-e a változásokkal.

Mantel immár a harmadik volt SuSE-vezető, aki elhagyja a Novellt. Legutóbb, októberben Petra Heinrich kereskedelmi igazgató távozott a cégtől. Elsőként Richard Seibt, az egykori német vállalat első embere mondott fel.

Azóta történt

Előzmények