Hirdetés

2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Az Evosoft bővít Magyarországon

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: MTI

Három helyszínen indul meg a fejlesztés, több mint száz munkahely jön létre.

Az Evosoft Hungary Kft. összesen 5,2 milliárd forint értékben két beruházást hajt végre a jövőben, amellyel együttesen 125 új munkahelyet hoz létre magasan képzett informatikai szakembereknek – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön egy budapesti sajtótájékoztatón.

A bejelentésben hangsúlyozták, hogy az Evosoft Hungary Kft. az ország vezető szoftverfejlesztő vállalata, amely a német Siemens tulajdonában van. Az Evosoft két beruházásából az egyik K+F+I fejlesztés, 4,5 milliárd forint összegben, ez a projekt Budapesten és Miskolcon valósul meg és 75 új munkahelyet hoz létre. A másik munkahelyteremtő beruházást Miskolcon és Szegeden hajtják végre, ez 700 millió forintba kerül és 50 új munkahelyet teremt. A miniszter elmondta: az Evosoft a két beruházáshoz 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap a magyar államtól.

Petényi István, az Evosoft Hungary Kft. operatív igazgatója elmondta: a cég a Siemens részére a legfejlettebb szoftvermegoldásokat nyújtja, mintegy 1600 magasan képzett informatikai szakembert foglalkoztat. A vállalat a legutóbbi, 2017. október 1-től 2018. szeptember végéig tartó pénzügyi évében 25 milliárd forint árbevételt ért el, adózás utáni nyeresége 2 milliárd forint volt.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.