Havi 3,5 millió számlát bocsát ki a Magyar Telekom

Xerox-nyomdaA Xerox Magyarország Kft. tíz éve nyújt számlanyomtatási szolgáltatásokat a Magyar Telekom Nyrt. részére, amely Magyarország egyik legnagyobb számlakibocsátója: havonta körülbelül 3,5 millió számlát állít ki és juttat el ügyfeleihez. Az 1999-ben indult együttműködés értelmében a Xerox készíti elő, nyomtatja, borítékolja és postázza a számlákat a távközlési vállalat több millió előfizetője számára.

A cég azóta működtet egy dedikált, csak a Telekom számára fenntartott nyomtatóüzemet, ahol 30 alkalmazott dolgozik folyamatos műszakban. A nyomdában hat, 180 nyomat/perc teljesítményű Xerox DocuPrint 180-as lézernyomtató, valamint öt nagy kapacitású borítékológép végzi a számlák – éves szinten több mint 120 millió papírlap – nyomtatását, illetve borítékolását a kapcsolódó dokumentumokkal és ügyfél-tájékoztatókkal együtt.

„1999 és 2009 között több mint 1 milliárd 227 millió nyomatot állítottunk elő, melyek hosszabbik oldalukkal egymás mellé helyezve mintegy hat és félszer körbeérnék a Földet az Egyenlítő mentén” – büszkélkedett Lipták Zalán, a Xerox Magyarország szolgáltatási üzletágának igazgatója.

Azóta történt

  • Hol tartunk az e-számlákkal?

    Nagy a lemaradás, de utolérhető még Európa – derült ki tegnap az elektronikus számlázás hazai helyzetét bemutató budapesti konferencián.

Előzmények