Megvan az év internetes kereskedője

A közönségszavazás, majd azt követően a szakmai zsűri döntése alapján a SzEK.org, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), valamint a kirowski Isobar által nyolcadik alkalommal megrendezett „Az Év Internetes Kereskedője Díj” 2014. évi nyertese az eOptika.hu online áruház. A május 22-i díjátadón a kirowski Isobar egy különdíjat is átadott „Az Év Legígéretesebb Kereskedőjének” a Petissimo online áruháznak.

„Az Év Internetes Kereskedője Díj” első fordulójában a közönségszavazatok döntöttek. Ekkor derült ki, hogy ki a 32 legnépszerűbb olyan hazai internetes kereskedő, aki magyarországi cégbejegyzéssel és Vedd a neten! Webshop minősítéssel rendelkezik, online kiskereskedelmi tevékenységet folytat és előző éves árbevétele nem haladja meg a 1,5 milliárd forintot.

Közel 10 ezer szavazat érkezett több mint 300 weboldalra, akik közül a TOP 32 webáruház pályázatot nyújthatott be, s a második fordulóban a szakmai grémium és a kereskedőkből álló zsűri választotta ki közülük az év internetes kereskedőjét.

Az eredményhirdetésére és ünnepélyes díjátadására 2014. május 22-én este került sor a SzEK.org által szervezett XI. Elektronikus Kereskedelem konferencián. A cím elnyerésével az eOptika.hu online áruház jogot szerzett arra, hogy használhassa „Az Év Internetes Kereskedője 2014” címet, és Szetnics Lászlótól, a MasterCard regionális mobil üzletfejlesztési vezetőjétől megkapta a díj főtámogatójának fődíját, az 1 millió Ft értékű hirdetési kampányt, amelyet a díjazott 2014 utolsó negyedévében használhat fel.

A fődíj nyertese mellett a szervezők nyilvánosságra hozták a zsűrizés pontozása alapján a második, a harmadik, illetve a negyedik helyezett nevét is:

  1. eOptika.hu
  2. maesteszinhaz.hu
  3. ruhafalva.hu
  4. harisnyadiszkont.hu

Előzmények