Debreceni csapat győzött az EuroSkills 2010 hazai válogatóján

A HTTP Alapítvány a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézettel és a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal együttműködve idén második alkalommal rendezte meg az EuroSkills nemzetközi szakmai verseny magyarországi válogatóversenyét 17-25 éves diákok és fiatal informatikus szakemberek számára.

Hirdetés

Az EuroSkills Európa legnagyobb szakmai versenye. A 2010-es döntőt december 9-11. között rendezik Lisszabonban, ahova 31 ország több mint 500 versenyzőjét várják. A magyar versenyzők jó eséllyel indulnak, hiszen az első, 2008-as nemzetközi bajnokságon csapatunk a negyedik helyen végzett.

A HTTP Alapítvány által szervezett hazai válogatóversenyre most is közel száz, négyfős csapat jelentkezett – főként olyan középiskolákból, főiskolákról vagy egyetemekről, melyek tagjai a Cisco Hálózati Akadémiai és/vagy a Microsoft IT Akadémiai nonprofit oktatási programnak.

A két fordulóból álló verseny első körében a csapatok online feladatokat – teszteket, szimulált hálózati feladatokat – kaptak. A március 19-20-án megrendezett kétnapos döntőbe jutott hat legjobb csapatnak már egy cég mindennapi működésében felmerülő, valós informatikai problémákat kellett megoldaniuk. Ezek közé tartozott egy közepes irodai hálózat megtervezése; a hálózat kábelezése; Cisco hálózati eszközök üzembe helyezése és konfigurálása; Microsoft Windows 2008 szerver és Windows 7 munkaállomások telepítése és konfigurálása; projektvezetési és monitoringozási feladat az IT Services Hungary outsourcing tapasztalatára alapozva; valamint tartalomkezelő rendszerek használata.

Az EuroSkills verseny hazai győztese a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola „FreeStylers” nevű csapata lett: Kaplonyi Dávid, Horváth Tibor, Szabó Gábor és Hajdú László. Ők képviselik Magyarországot az „Office ICT Team” kategóriában a Lisszabonban megrendezésre kerülő nemzetközi döntőn.

Azóta történt

Előzmények