Hirdetés

Az EU rábólintott az Intel-McAfee egyesülésre

Az Európai Bizottság (EB) tegnap zöld utat adott az Intel és a McAfee tavaly augusztusban bejelentett, 7,68 milliárd dollár értékű fúziójának. Brüsszel az ún. feltételes jóváhagyást azt követően adta meg, hogy a chipgyártó kötelezettséget vállalat arra, hogy az IT-biztonsági piac konkurens szereplőit nem fogja hátrányosan megkülönböztetni.

„Az Intel által tett vállalások megfelelő kompromisszumot jelentenek, hiszen biztosítják mind a verseny megőrzését, mind az egyesülés előnyeinek érvényesülését. E változtatások garantálják az erős verseny fennmaradását, és hogy a fogyasztók ár, választék és minőség tekintetében a legjobbat kapják az informatikai biztonsági termékek piacán” – nyilatkozta Joaquín Almunia versenypolitikai biztos.

Brüsszel elsősorban azt vizsgálta, hogy előfordulhat-e, hogy az Intel – amikor a megszerzett technológiákra alapozva biztonsági funkciókat épít a mikroprocesszoraiba – úgy tervezi meg a hardvert, hogy az a McAfee termékeivel működjön optimálisan. Az EB legfőbb aggálya az volt, hogy a chipgyártó elhallgathat olyan technikai információkat a konkurens szoftvercégek elől, melyek a hardver és a biztonsági alkalmazások megfelelő együttműködését garantálják, illetve elérheti, hogy a McAfee termékei a riválisok által készített processzorokkal ne legyenek kompatibilisek.

A vállalat azonban vállalta, hogy a rivális szoftvergyártókkal is megosztja ugyanazokat a technikai információkat, amiket a McAfee-vel, illetve hogy semmilyen formában nem fogja akadályozni a konkurens szoftverek és hardverek együttműködését a saját megoldásaival.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Megint rekordot döntött az Intel

    Bár a fogyasztói szegmens nem pörög, a vállalat árbevétele és nyeresége is felülmúlta a várakozásokat. És a cég szerint az idei év még fényesebb lesz.

  • Európa eltöpreng az Intel-McAfee egyesülésen

    A Wall Street Journal szerint számos kérdés merült fel az akvizíció kapcsán, hosszabb vizsgálatra lehet számítani.

  • A Web 2.0 meghozta a Security 2.0-t is

    A McAfee közzétette évértékelését 2010-ről, melyben az új kihívásokra figyelmeztetnek, és azt sugallják, hogy sürgető szükség újragondolni a biztonságtechnika alapelveit.