Magyar hackerkonferencia a hónap végén

Az idei lesz a harmadik a sorban: a budapesti Cinema City Arénában április 29-én az érdeklődők ellátogathatnak egy neves hackertalálkozóra, ahol az információbiztonsággal foglalkozó szakemberek a legfrissebb, leginkább aktuális problémákról és megoldásokról számolnak be.

A beharangozó szerint az eseményt szervező NetAcademia Oktatóközpont elsősorban az informatikai biztonság felelőseire és felügyelőire, így a rendszergazdákra és az IT-biztonsági szakemberekre számít. „Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az a cél, hogy a konferencián gyakorlatorientált előadások – valós hekkek – keretében mutassuk be napjaink jellegzetes IT-biztonsági problémáit” – nyilatkozta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője.

A konferencián többek közt szó lesz arról, hogy törhető-e az ASP.NET – ezt egy demó keretében Balássy György, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tanára mutatja majd be. Zsíros Péter, a NetAcademia oktatója egy fekete doboznak tekintett vállalati hálózatba repül be vakon, ráadásul nem a már meglévő, ismert eszközöket használja, hanem egy új biztonsági rést keres, amire ő maga fejleszt eszközt. Kovács László, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem oktatója a kiberháborúról, a nemzetvédelemről beszél, s ezen belül az informatika hadi szerepéről. Kabai András a PTA CERT-Hungarytól két „félig működő” biztonsági hibát együtt alkalmazva ismerteti a kártékony kódfuttatás lehetőségeit, illetve ehhez kapcsolódóan a hatékony védekezés lépéseit egy digitális tojásvadászat keretében. Barta Csaba, a Deloitte vezető IT-biztonsági tanácsadója a forensic investigation, vagyis az informatikai nyomozás területéről mutat be egy esetet: mi minden deríthető fel egy támadó korábbi lépéseiből pusztán a registry vizsgálatával. Illés Márton és Gyöngyösi Péter a BalaBit képviseletében azt demonstrálják, hogy egy közismert biztonsági hiba, a Cross Site Scripting, amivel általában csak „kidekorálni” lehet a weboldalakat, mennyire veszélyes támadások hordozóalanya lehet.

Részletek a konferencia honlapján olvashatóak.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények