Megújult az ESET ingyenes, online víruskeresője

A cég mai közleménye tudatja, hogy aki szeretné kipróbálni, hogy mire képes a NOD32 technológia, az a 30 napos tesztverziókon felül ingyenesen próbára teheti az ESET magyarországi honlapján elérhető online vírusirtót is.

Hirdetés

Az alkalmazás a NOD32 antivírusrendszeren alapul, a kártevők felismerésére pedig az ESET víruslaboratóriumából kikerülő legfrissebb vírusadatbázisokat és heurisztikus algoritmusokat használja: képes a rejtett fertőzések felderítésére, így a rootkitek detektálására és eltávolítására is.

Az online szkenner újdonságai:

  • az ESET Smart Installer program telepítésével az eszköz már nem csak Internet Explorerrel, hanem az Opera, a Firefox és egyéb böngészőkkel is használható
  • Anti-Stealth technológia, amely képes a rejtett károkozók – így a rootkitek – felismerésére és eltávolítására
  • továbbfejlesztett ellenőrzési beállítások (a számítógép teljes vagy részleges ellenőrzése)
  • továbbfejlesztett proxybeállítások
  • a 64 bites Windows rendszer támogatása.
  • megújult grafikus kezelőfelület.

    Próbára alkalmas a megoldás, de nem árt szem előtt tartani Csiszér Bélának, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetőjének figyelmeztetését: „Az Online Scanner kitűnő megoldás, ha valaki szeretné kipróbálni a NOD32 technológiát, vagy meg kíván tisztítani egy fertőzött gépet. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy nem véd a támadások ellen, csupán ellenőrzi és eltávolítja a már a számítógépre került fertőzéseket, így nem helyettesíti a rendszeresen frissített vírusirtót".

    ESET

    Azóta történt

    Előzmények