Hirdetés

Felgyorsult a NOD32

A cég mai közleménye szerint az ESET biztonsági szoftvereinek szlovák gyártója tovább növelte termékeinek sebességét. Az ESET belső tesztjei szerint a fájlokban történő víruskeresés 29%-kal, a rendszerindulási idő 53%-kal, az internetről történő letöltés pedig 46%-al gyorsult fel.

„A sebességnövekedésnek köszönhetően az eddig átlagosan 4-5 percig tartó víruskeresés az esetek jelentős részében most 1 perc alatt lezajlik. Keresőmotorunk 4-es verziójával sikerült olyan eredményeket elérnünk, melyeknek köszönhetően védelmi szoftvereink keresési sebessége ugrásszerűen megnövekedett” – nyilatkozta Peter Košinár, az ESET szlovákai technológiai és kutatási divíziójának vezető fejlesztője.

A szakember szerint a végrehajtható (.exe) fájlokban történő víruskeresés több mint 50%-kal gyorsult fel, ami jelentős sebességnövekedésnek számít. Mivel a fejlesztés az ESET termékeinek közös motorjában történt, az ESET Mobil Antivirus kivételével a cég mindegyik szoftverére vonatkozik. A felhasználóknak nem kell újratelepíteniük a használt alkalmazásokat ahhoz, hogy ki tudják használni az újítást, az 5187-es számú vírusdefiníciós adatbázissal már mindenki automatikusan megkapta a szükséges frissítéseket.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények