iPhone-nal is begyújthatjuk a kandallót

Továbbra sem látjuk úgy, hogy az intelligens otthonok, pontosabban a lakásokat azzá varázsoló technológiai újdonságok a közeljövőben elterjednének az átlagos háztartásokban, de úgy tűnik, hogy ez a lelkes mérnökök fantáziáját nem fogja vissza. Valószínűleg elég sok pénz van abban is, ha kizárólag a nagyon gazdag embereknek gyártanak különféle okos megoldásokat, úgyhogy szinte naponta találkozhatunk egy-egy újdonsággal a témában.

Ezek egyike az új-zélandi Escea cég legújabb kandallója, melynek különlegessége, hogy wifikapcsolaton keresztül okostelefonokról is vezérelhető. Az Apple iPhone-járól legalábbis a promóciós videón látottak alapján megadhatjuk, hogy milyen hőmérsékletet szeretnénk elérni az egyébként 10 kW teljesítményű kandallóval, meg persze azt is láthatjuk, hogy milyen a lakásban a pillanatnyi hőmérséklet. Van továbbá távoli vezérlés és időzítés is, a legnagyobb durranás pedig talán az, hogy magát a begyűjtást is meg lehet ejteni telefonunk segítségével.

A DX1500 névre hallgató modell másfél méter széles és 36 centiméter magas ablakkal rendelkezik, az égéstér mélysége 38 centiméter. Úgy is be tudják építeni, hogy mindkét oldalán üveglap legyen, azaz ha két szoba közé rakjuk, még át is kukulcskálhatunk rajta. Azt nem tudni, hogy mennyi pénzre van szükség ahhoz, hogy a nappalink egy ilyen ékkővel gazdagodjon, de a technikai lelkületű olvasóink ingyenesen böngészhetik a részletes specifikációt.

Előzmények