Hirdetés

Erős programmal készül az Óbudai Egyetem a Kutatók éjszakájára

Hirdetés

Idén is megrendezésre került a méltán népszerű Kutatók éjszakája, ahol a tudományok iránt érdeklődők nemtől és korosztálytól függetlenül megtalálhatják a számításaikat. A programok listája elsőre ijesztően hosszú lehet, sokak számára valószínűleg az fog gondot jelenteni, hogy lehetetlen lesz minden érdekes helyszínre ellátogatni.

A tavalyi évhez hasonlóan nagyon erős programmal vonul fel az Óbudai Egyetem, a Neumann János Informatikai Kar eseményein pedig a lapcsaládunk is szerepet kap, hiszen a Prohardver szerkesztői egy Oculus Rift szemüveggel a virtuális valóságot viszik el az érdeklődőknek. Persze ez csak egy kis szelete a programoknak, lesz például modellvitorlázási páros verseny, amelynek keretein belül egy 6 x 8 méteres medencében, ventilátor által mozgatott levegőben lehet majd versenyezni a távirányítású vitorlásokkal, de hasonlóan izgalmasnak tűnik Farkas Bertalan űrkutatásról szóló beszámolója, az 576 kByte által megvalósított játékkonzol-bajnokság, valamint a 3D-szkennelés és a 3D-nyomtatás is.

A Bécsi út 96/b alatt található Neumann János Informatikai Karon a programok 16:00-kor kezdődnek, és a rendezvény nevéhez hűen az éjszakába nyúlnak. A Kutatók éjszakája 2014-es állomása ingyenesen látogatható, de bizonyos programokon a korlátozott helyek miatt csak regisztrációval lehet részt venni.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

  • Ma este Okostelefon Akadémia a Millenárison

    Ismét itt az ősz és ismét lesz Okostelefon Akadémia. Az ingyenes rendezvény témája az „Internet of things” – a gépek lázadása?

  • Hazai Mozilla évértékelő – 2. rész

    Egy izgalmas és sikeres év után tekintsük át együtt, hogy milyen eseményeken vettek részt tavaly a mozillás önkéntesek. Mi az, amit sikerült bemutatnunk, milyen programokat szerveztünk. Szerintetek mi az, ami még és már hiányzik?