Erős évet zárt az Alerant

Hirdetés

Az Alerant Zrt. tavaly 12 százalékkal, 1,8 milliárd forintra növelte árbevételét. A vállalat tevékenységének homlokterében egyre inkább a szolgáltatásorientált megoldások bevezetésével kapcsolatos szolgáltatások állnak, így az elmúlt évben az alkalmazásfejlesztésből és -integrációból származó bevételek látványosan, 31 százalékkal nőttek, és elérték a 1, 24 milliárd forintot.

A cég 2004 óta nyújt tanácsadási, projektvezetési és fejlesztési szolgáltatásokat SOA-architektúrákhoz. Az érdeklődés e megoldások iránt 2006 második felétől érezhetően növekedett, s a tendencia az elmúlt évben is tovább erősödött. Ahogy Szabó Tamás, az Alerant Zrt. ügyvezető igazgatója a bejelentés kapcsán elmondta: „A 2007-es év a nagyvállalati informatikai piacon – elsősorban a távközlési és pénzügyi szektorban – a SOA-ról szólt. Szinte valamennyi cég megvizsgálta egy szolgáltatásorientált architektúra kialakításának lehetőségét. A SOA-bevezetések várhatóan ebben az évben jutnak el abba a fázisba, amikor a kezdeti lelkesedés után már a konkrét célok és feladatok megfogalmazása következik.”

Az Alerant 2008-ban további növekedésre számít, és várhatóan tovább bővíti a szolgáltatásorientált architektúrák bevezetésével kapcsolatos szolgáltatásportfólióját. Ennek első lépéseként februárban jelentette be SOA Start csomagját, mellyel a SOA-val kapcsolatos döntésekben és az indulásban segíti a hozzáforduló cégeket.

Azóta történt

Előzmények