Erős évet zárt a Montana

Hirdetés

Vadász Pál
Vadász Pál

Vadász Pál cégvezető szerint szép év volt 2006 a Montana életében: 4,1 milliárd forint konszolidált árbevétel mellett – amely több mint 40 százalékos növekedés az előző évhez képest – az eredményüket is megduplázták – így 100 millió forintot meghaladó nyereséget értek el. A kétségtelenül elismerésre méltó sikereket ugyan némileg beárnyékolja a versenyhivatal egy tavaly őszi, a HP és a Synergon mellett a Montanát is érintő elmarasztaló határozata, de e malőr sem vette el a cég vezetőinek hitét a tekintetben, hogy az idei év is legalább olyan sikeres lesz, mint amilyen az előző volt.

A termék- és szolgáltatáspalettán a valódi megújulást egy saját fejlesztésű termék, a MonDoc System hozta meg, amely piacvezető pozícióba került a Microsoft platformra épülő integrált irat- és dokumentumkezelő megoldások területén. A modulokból álló szoftvertermék az irodai papírokat és az elektronikus iratokat teljes életciklusuk alatt, a keletkezéstől-beérkezéstől az irattárig végig tudja kísérni. A dokumentumok nyilvántartásba vétele, a velük elvégzendő munka támogatása és irattározása, valamint a kapcsolódó egyéb munkafolyamatok támogatása egy jól integrált keretben valósulnak meg, és más gyártók (például az Oracle) termékeihez is könnyen illeszthető a csomag valamennyi eleme. 2007. január 1-jétől a közfeladatot ellátó szervek már csak jogszabályban előírt Common Criteria (CC) minősítéssel rendelkező iratkezelő szoftvert vezethetnek be, ezért a követelményeknek megfelelően tanúsított MonDoc System, amelynek működése a hazai jogrendszeren alapul, várhatóan nagy érdeklődésre tart majd számot a hazai vállalatok és intézmények körében. Az egyre kelendőbb portéka idén több nyelven is meg fog jelenni az európai piacon.

A Montana másik stratégiai terméke az „Infovadász” szövegbányász szoftver lehet, ennek fejlesztésére – amelyre a cég által vezetett konzorcium még 2005-ben 400 millió forintot meghaladó EU-s K+F támogatást nyert – már a 2006-os évben is nagy erőket összpontosítottak, jelenleg az ITDH és az ORFK használja a rendszert. A legmodernebb keresőtechnológiák alkalmazásával összetett információhalmazban is képes ez a szoftver gyorsan és hatékonyan megtalálni a keresett fogalmakat és összefüggéseket.

Azóta történt

Előzmények