2018. január 22., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Az Ericsson és a Zenuity együttműködik az önvezető autók fejlesztésében

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A partnerség célja, hogy kifejlesszék a Zenuity Connected Cloud alkalmazást, és felgyorsítsák az új járműbiztonsági technológiák piaci bevezetését.

A közös munka során összekapcsolják a jármű fedélzetén található szoftver programokat és rendszereket a többi járműből, illetve a környező infrastruktúrából származó biztonságtechnikai adatokkal.

Az Ericsson az együttműködés keretében a Zenuity Connected Cloud rendelkezésére bocsátja a dolgok internetére kifejlesztett platformját (IoT platform), illetve optimalizálóját (IoT Accelerator). Ennek köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy az adatokat felhő alapú megoldásokkal kezeljék és ezáltal teljes körű biztonságtechnikai lefedettséget biztosítsanak.

Hir​d​et​és

Az Ericsson bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötöttek az Autoliv és a Volvo Car Corporation közös vállalkozásaként létrehozott Zenuityvel. A gépjárműszoftverek fejlesztésére szakosodott cég feladata, hogy teljes körű lefedettséggel rendelkező platformot hozzanak létre a biztonságtechnikai hálózatok (Connected Safety), a fejlett gépjárművezetést támogató rendszerek (ADAS), valamint az autonóm járműfunkciók (AD) szoftverei és funkciói között.

Első lépésként az Ericsson és a Zenuity közösen építi ki a Zenuity Connected Cloud alkalmazást, melynek kezelését az Ericsson IoT Accelerator programja látja el. A piaci bevezetés felgyorsítását lehetővé tevő fejlesztés – a felhőalapú megoldásokon keresztül – a berendezések eredeti gyártóinak (OEM) jelent nagy előrelépést. Ezzel a fejlesztéssel az egyes vállalatok képesek megsokszorozni meglévő eszközeik hatékonyságát és meggyorsítják az új szolgáltatások bevezetését.

A teljes körű megoldás része lesz a jármű fedélzeti szoftver integrálása egyéb gépjárműfunkciókkal, fedélzeti érzékelőkkel és felhőalapú támogató szolgáltatásokkal, melyek a felhő infrastruktúrából és a többi járműből érkező külső adatokat szolgáltatják. Ennek köszönhetően lehetővé válik, hogy a járműveket az ideiglenesen megjelenő információk és események valós időben történő láthatóságának megteremtésével irányítsák.

A partnerség során az Ericsson biztosítja az IoT platformot és az IoT Accelerator alkalmazást, melyek összerendezik azt a felhőt, amire a Zenuity támogató funkcióinak futtatásához van szükség. A platform nemcsak méretezhető, hanem korszerű IoT megoldás is, ezért – ha a gépjárművezetést támogató rendszerek és az önvezető autók különleges igényeihez szabják – megbízhatóan biztosítja az elengedhetetlenül szükséges válaszkészséget és biztonságot.

Niklas Heuveldop, az Ericsson elnökhelyettese, stratégiai igazgatója és a Technológiai és Fejlődő Technológiák Osztályának vezetője a következőket nyilatkozta: „A hálózatba kapcsolás nemsokára teljesen át fogja alakítani a közlekedést. Az Ericsson a hálózatba kapcsolt gépjárművek rendszerét alátámasztó IoT Accelerator platformjával úttörő ennek kialakításában. A Zenuity-vel kialakított szoros együttműködés fő feladata, hogy egy ténylegesen teljes körű megoldást találjunk, amely az ADAS és az AD szoftverek és funkciók segítségével a biztonságos vezetés még magasabb szintjét teszi majd lehetővé.”

Az Autoliv lesz a Zenuity termékeinek kizárólagos szállítója és forgalmazója. Az Ericsson és a Zenuity által kidolgozott eljárást az egész világon az Autoliv értékesíti majd a gyártók számára.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.