Hirdetés

A 404 a győzelmet jelentette – Ericsson Programozó Bajnokság 8.0

A megmérettetésen kiemelkedően jól szerepeltek a középiskolás diákok.

A nyolcadik alkalommal megrendezett Ericsson Programozó Bajnokságon összesen 136 (24 középiskolás, 74 egyetemista, 38 szenior) csapat vett részt (összes résztvevő: 407 fő), akik 33 különböző oktatási intézményből (35 különböző szakról) kerültek be a döntőbe. Nagy meglepetésként a 12 döntős csapatból 4 középiskolás volt, akik ráadásul elvitték a 2. és a 3. helyet is. A döntősök mindegyike az Ericsson szakmai felvételi tesztjének megírása nélkül lehet ericssonos alkalmazott – közölték a szervező-szponzorok.

Az első fordulóban a versenyzők az általuk választott programnyelv ( C, C++, Java, vagy Python) segítségével és mesterséges intelligencia használatával irányították a Pac-Mant a labirintusban. Feladatuk itt a szellemek kicselezésével az összes pont felfalása volt. A második fordulóba továbbjutóknak ezután több pályás kihívással, valamint a tanulékonyabb, komplikáltabb szellemekkel kellett megbirkózniuk, ráadásul a pontokért is harcolniuk kellett a többiekkel.

  • a 8. Ericsson Programozó Bajnokság nyertese a 404 csapata lett - Kalla Mór, Tomán Dániel, Farkas Dávid
  • a II. és a III. helyre két középiskolás csapat futott be, akik mindannyian a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói – második az Mlet csapata (Tóth Ambrus, Hervay Bence és Albert Márton), harmadik helyezett a Csill (Kiss Gergely, Szabó Kristóf, Saár Patrik)

Az első helyezettek stockholmi hétvégét nyertek, Ericsson Studióba szóló látogatással együtt, a második csapat tagjai okosórákkal, a harmadikok pedig egy-egy VR ajándékcsomaggal (VR szemüveggel, játéklehetőséggel) térhettek haza.

A verseny végig online zajlott egy erre a célra fejlesztett webes applikáció segítségével. A résztvevők az élő döntőn is itt írták a kódjukat, majd fordították azokat, itt tekintették meg az eredményeket is, valamint a grafikus megjelenítőn a saját Pac-Manjüket is követni tudták. A bajnokság során a résztvevők közel 40 ezer kódot fordítottak.

Az Ericsson közölte, hogy fontosnak tartja, hogy a pezsgő szakmai életet bajnokságokkal is támogassa, ezáltal is lehetőséget adva a diákoknak, szakembereknek arra, hogy tudásukat felmérjék, együttműködjenek más közösségekkel, inspirációt, sikerélményt adjon nekik és változatos, innovatív környezetben biztosítsa számukra, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból.

Azóta történt

Előzmények