Új vezére van az Ericsson Magyarországnak

Ali Shah az Ericsson Magyarország új vezérigazgatója – jelentette be ma a vállalat. Az Egyesült Államokból érkező menedzser Roland Nordgrent váltja a vezérigazgatói székben, aki Stockholmban, az Ericsson központjában folytatja karrierjét.

Hirdetés

Ali Shah 1996-ban azt követően csatlakozott az Ericssonhoz, hogy a virginiai George Mason Egyetem információtechnológia szakán doktorátust szerzett. 2003-tól a rádiófrekvenciás tervezőmérnöki szolgáltatások üzletágának igazgatója volt, ebben a pozíciójában több mint kétszáz – az Ericsson észak-amerikai ügyfeleit kiszolgáló – mérnök irányításáért felelt. Shah 2007-től az észak-amerikai régió szervezetében a széles sávú stratégia igazgatójaként és Principal Solutions szakértőként dolgozott.

Az Ericsson Magyarország új vezérigazgatója számos szabadalmat dolgozott ki a rádiós hozzáférési hálózatok, a spektrummenedzsment, a lefedettség-ellenőrzés, hálózattervezés és optimalizálás témakörökben. A magyarországi leányvállalat vezetői pozícióján felül Shah a közép-európai üzleti régió műszaki igazgatója is.

Ali Shahhal egy időben érkezik a magyar vállalathoz Charlotte Karlsson, az Ericsson K+F központjának új igazgatója. A matematikus-közgazdász végzettségű vezető 2001-ben csatlakozott az Ericssonhoz, azóta számos különböző műszaki, technológiai pozícióban dolgozott a vállalatnál. 2009 és 2011 között az Ericsson Verizonért felelős üzletágának alelnökeként a Verizon kereskedelmi hálózatának (LTE, CDMA, GSM) támogatásáért felelt Észak-Amerikában. Charlotte Karlsson Sinisa Krajnovicot váltja a budapesti K+F központ igazgatói székében.

Azóta történt

Előzmények