Az Ericsson a hálózatba kapcsolt járművek területén is fejleszt

A Connected Vehicle Marketplace szolgáltatás nyílt API-kat tartalmaz a telematikai adatok kezelésére, szabályozott adatmegosztásra, partnerkezelésre, költségkalkulációs és számlázási megoldásokhoz.

Hirdetés

Az Ericsson közleményben is jelezte, hogy a barcelonai Mobile World Congress (MWC) szakmai találkozón egy teljesen új hálózatba kapcsolt jármű szolgáltatást mutatott be. A Connected Vehicle Marketplace segítségével egyszerűsíthető a járművek számára a digitális szolgáltatások kialakítása. A Scania szolgáltatása, a Scania One az első olyan rendszer, amely az új megoldást használja.

A beszámoló szerint a Scania One egy nyílt ügyfélplatform, amely a flottatulajdonosok, ügyfeleik és járművezetőik számára olyan szolgáltatásokhoz nyújt hozzáférést, amelyek növelik hatékonyságukat és termelékenységüket, ugyanakkor csökkentik a környezetre gyakorolt hatásukat. Az Ericsson Connected Vehicle Cloudra építve az új megoldás egy ellenőrzött és biztonságos környezetet biztosít a gyártók számára, amelyben új digitális szolgáltatásokat nyújthatnak.

A megoldás lehetővé teszi, hogy a technológiai cégek által gyártott digitális szolgáltatások zökkenőmentesen és hatékonyan integrálhatóak legyenek, egyetlen digitális piactéren belül: „Más iparágakkal összehasonlítva a szállítmányozási ipar sokkal gyorsabban halad a digitalizáció útján. Azonban ezt az átállást nem tudjuk egyedül megvalósítani, a mostani együttműködésünk az Ericssonnal nagyszerű példa arra, hogyan tudjuk közösen mindkét iparágat előre lendíteni” – mondta el Henrik Henriksson, a Scania elnök-vezérigazgatója.

A hálózatba kapcsolt járművek száma folyamatosan nő – a haszonjárművek és személyautók terén egyaránt. A Scaniának már 250 ezer hálózatba kapcsolt járműve üzemel, amely az elmúlt öt évben értékesített járművek több mint kétharmada, és az Ericsson előrejelzései szerint pedig 2025-re mintegy 382 millió hálózatba kapcsolt jármű lesz forgalomban.

Az Ericsson új szolgáltatása lehetővé teszi a gyártók számára egy hálózati ökoszisztéma kialakítását a legfontosabb partnerekkel és innovátorokkal, akik új szolgáltatásokkal állnak elő az autóipar számára, így kihasználhatják a hálózatba kapcsolt járművek teljes potenciálját. Az Ericsson felhőjét saját IoT-megoldásuk, az IoT Accelerator működteti.

Azóta történt

Előzmények