A JPEG2000 fejlesztéséért kapott Emmy-díjat az Ericsson

Az Ericsson bejelentette,hogy a „Technológia és műszaki teljesítményért” járó Emmy-díjat ők kapták, mégpedig azért a munkáért, amelyet a JPEG2000 technológia együttműködési képességének fejlesztéséért végeztek. Az Ericsson az ötödik Emmy-díját hivatalosan 2015. január 8-án veheti majd át a Las Vegasban megrendezett CES szórakoztató elektronikai show keretében.

Hirdetés

Az Ericsson a közleménye alapján úgy értékeli az elismerést, hogy a díjat azért kapták, mivel régi törekvésük, hogy az iparág támogassa a nyílt szabványokat, ezzel elősegítve a különböző szállítói technológiák hatékonyabb egységesítését – és a JPEG2000 együttműködési képességének támogatása terén végzett munkájuk ezt szolgálta. Az Ericsson célja szerint más szállítókkal szorosan együttműködve határozta meg a JPEG2000 együttműködési képességének paramétereit és a szükséges módszereket a különböző tulajdonosú megoldásokat tartalmazó video-ökoszisztémákból adódó problémák áthidalására.

Per Borgklint, az Ericsson vezető alelnöke és a támogatási megoldások üzleti egységének vezetője kijelentette: „Rendkívül örülünk, hogy elnyertük ötödik Emmy-díjunkat. Ez a díj annak elismerése, mennyire elkötelezett az Ericsson az egész iparágat felölelő szabványosítás fejlesztése és a szállítói együttműködési képesség javítása iránt. A JPEG2000 együttműködési képessége fejlesztésének a fogyasztók számára is érzékelhető haszna az, hogy a tartalomtulajdonosok, műsorszórók és televíziós szolgáltatók IP-videoszolgáltatásaik révén is gazdagabb és széleskörűbb televíziós élményt nyújthatnak.”

A JPEG2000 egyébként egy tömörítési szabvány, amelyet széles sávú alkalmazásoknál használnak olyan helyszíneken, ahol rendelkezésre állnak nagy kapacitású hálózatok. A technológia lehetővé teszi rendkívül jó képminőségű tartalom szállítását élő eseményeknél (pl. sportesemények), ezzel költséghatékony módszert biztosítva a nagy sebességű tartalomátvitelre IP-hálózaton keresztül. Habár a JPEG2000 tömörítést már csaknem tíz éve használják, az együttműködési képességgel kapcsolatos problémák akadályozták a megoldás hatékony alkalmazását. Ezért az együttműködési képesség fejlesztése érdekében végzett munka a Videoszolgáltatások Fóruma (Video Services Forum, VSF) által kiadott technikai ajánlást követően, 2013 áprilisában kezdődött hivatalos teszteléssel.

Azóta történt

  • Milyen autót szeretnék? Okosat!

    A globális piacról származó származó adatok azt mutatják, hogy az okosjármű- (csatlakoztatott jármű – connected car) funkciók jelentősen befolyásolják majd a jövőbeli vásárlásokat.

  • Nyílt forrású böngészőt ad ki az Ericsson

    Az Ericsson Research közölte, hogy továbbra is elkötelezett a WebRTC szabvány iránt – webböngészőt és az alapjául szolgáló keretrendszert adnak ki ingyenesen, nyílt forráskóddal.

  • Indul az V. ELTE Virtuális Állásbörze

    Közel ötven cég keres új munkatársakat az internetre költöztetett találkozón. Ez kétszáz pozenciális helyet jelent többek között olyan cégeknél, mint a Bosch, az Ericsson, vagy az IBM.

Előzmények

  • Amíg megjön az LTE

    A háromvivős HSDPA technológia világon először megvalósított élő bemutatóján 63 Mbit/s felhasználói irányú sebességet értek el, míg az EUL-MC (Enhanced Uplink Multi-carrier, azaz továbbfejlesztett, központi irányú többvivős technológia) 11,5 Mbit/s sebességre volt képes.

  • Az Ericsson bemutatta 5G-s fejlesztésüket: 5 giga másodpercenként

    A vállalat szabványosítás előtt álló 5G technológiája az élő, vezeték nélküli bemutatón 5 Gbit/s átviteli sebességet ért el a 15 GHz-es spektrumon.

  • Az Ericsson is beszállt a Hackathon-in-the- Box egyetemi ötletversenybe

    Hétvégén a legjobb magyar ötletgazdák Budapesten mérik össze tudásukat az Ericsson-Demola Hackathonon. A verseny győztesei a májusi Magyar Innovációs Tech Show eseményén, illetve augusztusban a Sziget Fesztiválon is bemutatkozhatnak.