Idén is lesz CRAFT JÖVŐ UTCÁJA kiállítás

A legfrissebb trendeket, fejlesztéseket bemutató rendezvény egyaránt érdekes lehet a felnőtteknek és a gyerekeknek is.

A CRAFT Jövő Utcája egy, az EPAM és a PREZI által 2018. május 5-6-ára szervezett, ingyenesen látogatható interaktív tudományos kiállítás kicsiknek és nagyoknak, amelyhez idén a VIII. Tudományfesztivál és a Design Terminál is csatlakozott.

Hirdetés

A kétnapos eseményen a technológia iránt érdeklődő felnőttek és gyerekek testközelből ismerhetik meg, milyen, a jövőnket formáló termékeken dolgoznak ma a vezető startupok mérnökei. A résztvevők kipróbálhatnak robotokat, drónokat, relaxációs VR felszerelést, elektromos motorkerékpárokat, az izgalmas workshopokon pedig megtudhatják, hogyan működnek a vezeték nélküli okos otthonok, milyen találmányok segíthetik a fogyatékkal élők mindennapjait vagy, hogy miként képezheti részét prezentációnknak a kiterjesztett valóság. A látogatók kipróbálhatják a Prezi legújabb fejlesztését, a tavalyi TED-en bemutatott kiterjesztett valóságra épülő prezentációs szoftvert, a Prezi AR-t is.

A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, hiszen a most felnövekvő generáció az, aki majd meghatározza 20-30 év múlva a jövőnket, ráadásul a következő évtizedekben a szakmák 80%-ához kell valamilyen szintű digitális készség és tudás. Éppen ezért kisgyerekek számára az analitikus gondolkodást beindító Scratch és Minecraft programozást is ki lehet próbálni, az eKids/YXPO sátorban pedig az EPAM eKids digitális játszótere mellett középiskolások által megálmodott innovációk prototípusait lehet megtekinteni. Az érdeklődők továbbá előadásokat hallhatnak a biztonságos internethasználatról és a digitális nevelésről, illetve a kiállítók tehetséggondozó programjairól.

A rendezvény a május 8-11. között Budapesten megrendezésre kerülő, nemzetközi CRAFT Software Craftsmanship konferencia előeseménye.

Helyszín és nyitva tartás: Budapest, Madách tér, május 05-06. 10:00-18:00.

Hivatalos weboldal: www.jovoutcaja.hu.

Előzmények