Ennyibe fog kerülni a Sony csúcs LED LCD tévéje

Az amerikai árak már ismertek, ami jó támpontul szolgálhat ahhoz, hogy nagyjából mire számíthatunk itthon.

Az idei évben a Sony tévés részlege három nagy pilléren nyugszik majd. A vállalat belép a 8K-s színtérre egy saját modellel, piacra dobnak új OLED televíziókat, és természetesen továbbra is erőteljesen fókuszálnak a hagyományos LED LCD készülékekre. Ez utóbbi csoportban az XG95 (az Egyesült Államokban X950G) széria jelenti a top kategóriát, és most már az is kiderült, hogy az USA-ban mennyiért fogják adni e család tagjait, amiből következtethetünk arra, hogy milyenek is lesznek a hazai árak.

Sony XG95
Sony XG95 [+]

A termékről röviden csak annyit,hogy megkapta a cég X1 Ultimate képfeldolgozó processzorát, amely állítólag elemzi a képen felbukkanó objektumokat, és intelligens módon javítja a fényerőt, a részletességet valamint a színeket. Ennek köszönhetően pedig – legalábbis a cég ígérete szerint – minden korábbinál valósághűbb lesz a képminőség.

De jöjjön a lényeg: Az 55 hüvelykes verzió 1400 (~390 000 forint), a 65 hüvelykes 2200 (~620 000 forint), a 75 hüvelykes 3500 dollárba (~985 000 forint) kerül majd. A tervek szerint lesz majd egy 85 hüvelykes változata is, de az csak várhatóan az év második felében érkezik.

A vállalattól kapott információk értelmében a termékek március elején érkeznek Európába.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony