Engedélyeznék a mobilhasználatot a repülőkön

Az amerikai szövetségi hírközlési hatóság, a Federal Communications Comission (FCC) indítványozta, hogy enyhítsenek a mobiltelefonok repülőgépek fedélzetén való használatának jelenlegi teljes tiltásán. A hatóság elveket és technikai lehetőségeket fogalmaz meg a mobilok és más vezeték nélküli eszközök repülőkön történő ellenőrzött használata érdekében. A jelenlegi hatósági szabályozás szerint minden mobiltelefont ki kell kapcsolni, amint a repülőgép elhagyta a földet, hogy elkerüljék a földi mobil rendszerekkel való interferenciát. Az Egyesült Államok légügyi hatósága minden mobiltelefon és más hordozható elektronikus készülék használatát korlátozza a repülőgépek fedélzetén, hogy elkerülje a fedélzeti kommunikációs és navigációs rendszerek közötti lehetséges zavarokat.

Az FCC a légügyi hatóság és légitársaságok szabályozásával összhangban álló módosításokat kíván tenni, hogy a mobilszolgáltatók számára egységes jogszabályi környezetet teremtsenek.

Az FCC indítványozta, hogy a jelenleg forgalomban lévő drót nélküli készülékeket is lehessen használni abban az esetben, ha azok a legkisebb teljesítményre vannak beállítva, valamint a működtetésük nem teszi lehetővé nem kívánt rádiófrekvenciás zavarok kialakulását a földi mobil rendszerekben.

Azóta történt

Előzmények