Az ELTE bővítette az informatikai képzések lehetőségeit

Újdonság, hogy a pótfelvételin államilag finanszírozott képzésekre is lehet jelentkezni.

Az ELTE Informatikai Kar közleménye azt hangsúlyozza, hogy az iskola erős pozíciókat birtokol az informatikai képzések terén is.

A most zárult felvételi eljárásban összesen 911 hallgatót vett fel az Informatikai Kar, mely megközelíti az előző év kiugróan magas felvételi létszámát. Ebből 509 fő szeptemberben a budapesti programtervező informatikus BSc képzésen kezdheti meg tanulmányait. A programtervező informatikus szakon az idén az országosan legmagasabb 395 ponttal lehetett bekerülni.

Fontos eredmény – írja a közlemény –, hogy az egyes képzési területeken a felvételt nyert hallgatók számának emelkedése a minőség emelkedésével jár együtt. Ezt legjobban az mutatja, hogy az átlagpontszám a tavalyihoz képest is emelkedett, immár 436 pont. A magas ponthatárok mellett a mesterképzések esetében mintegy ötven százalékos emelkedés figyelhető meg, a múlt évi 95 hallgató után idén már 140-en nyertek felvételt.  Szeptemberben indul először az Ipar 4.0 mesterképzés is, Szombathelyen és az EIT Digitalban. Korábbi évekhez hasonlóan magas felvételi ponttal (300 pont) a legjobb szombathelyi diákok jutottak be az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet gyakorlatorientált gépészmérnök képzésére.

Kiemelik, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar közel háromezer hallgatójával a legnépszerűbb a programtervező informatikus szak iránt érdeklődők körében.

Nagyon fontos megjegyzés, hogy a korábbi évektől eltérően idén államilag finanszírozott képzésre is lehet jelentkezni pótfelvételi eljárás keretében. Pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések:

  • programtervező informatikus, Budapest (nappali, BSc)
  • programtervező informatikus, Szombathely (nappali, BSc)
  • programtervező informatikus, Budapest (esti, BSc), kizárólag önköltséges formában
  • műszaki menedzser, Budapest
  • gépészmérnö,k Szombathely

Azóta történt

Előzmények