Előzött a Samsung

Hirdetés

A Nokia tovább növelte részesedését a harmadik negyedévben, míg a Samsung a Motorola elé vágva a második helyre ugrott – így summázható a Gartner ma közzétett mobiltelefon-piaci jelentése. A három hónapos időszakban világszerte 167,1 millió mobil talált gazdára.

A Nokia 51,7 millió eladott készülékkel a második negyedéves 29,7 százalékról 30,9 százalékra tornászta fel piacrészét – igaz, egy évvel korábban még a 34,2 százalékkal büszkélkedhetett. Az év eleji gyengélkedés után új modellekkel és árcsökkentésekkel sikerült ismét erősítenie a finneknek.

A Samsung sem tétlenkedett az elmúlt negyedévben. A dél-koreai vállalat – 23 millió készülék eladásával – 13,8 százalékra növelte részesedését, és ezzel megelőzte a Motorolát, amely 22,4 millió telefonnal (13,4 százalék) a harmadik helyre csúszott vissza a gyártók toplistájának dobogóján. A Gartner ugyanakkor megjegyezte, hogy a harmadik negyedévben felhalmozott készleteknek és a várhatóan erős észak-amerikai ünnepi szezonnak köszönhetően az év végén javíthat az amerikai cég.

A negyedik helyen álló Siemens AG részesedése a korábbi negyedhez képest 0,7 százalékponttal 7,6 százalékra nőtt, míg az német vállalatot a listán követő LG és Sony Ericsson a torta 6,7, illetve 6,4 százalékos szeletét birtokolja.

Azóta történt

Előzmények