35 tonna szenet is vehetünk már az élőstreamek során

Kínában és egész Ázsiában hatalmas divat az élőstreames vásárlás, mindez pedig olyan mértékeket öltött, hogy 35 tonna szenet is eladnak már így.

Nem véletlen, hogy a TikTok az egész világon felpörgetné az e-kereskedelmet, Ázsiában pedig főleg az élőstreames vásárlást. Utóbbi koncepció ugyanis Ázsiában és konkrétan Kínában is elképesztően népszerű.

Nem csak cipőket, rúzsokat vagy babahomlikat adnak így el, hanem kamionszámra a szenet is. A jelentések szerint az utóbbi hetek gazdasági történései miatt a kínai kikötőkben hegyekben állnak a szénkészletek, így sok bányász kreatív módon szabadulna meg ezektől.

A Huaze Coal Industry fogott egy fiatal nőt, beöltöztette a munkához illő ruhába és környezetbe, majd szenet kezdett el reklámozni vele. Közölték a tonnánkénti árat, a részleteket, és azt is, hogy minimum 35 tonnát kell rendelni, amit vonattal szállítanak. Ebből sejthető, hogy ipari vásárlókat keresnek. A kiírt vételár jelentősen alacsonyabb, mint az elmúlt hetekben.

A hasonló húzás nem egyedi a kínai streamingpiacon, de egyre nagyobb mértéket ölt. A három legnagyobb „széncsatorna” csak a Douyin platformon 164 eseményt szervezett már ebben a negyedévben, egy adás 2 óránál is hosszabb lehet. Az rejtély, hogy mennyi bevételt hoz egy ilyen, az viszont biztos, hogy rengeteg nézőt.

Azóta történt

Előzmények