A tőzsdefelügyeletet támadja Elon Musk

A Tesla és Musk szerint az amerikai tőzsdefelügyelet ádáz zaklatással bünteti az ügyvezetőt, amiért az kritizálja az USA kormányát.

A Tesla és Elon Musk közös levelet küldtek Alison Nathan amerikai kerületi bírónak. Ebben kifejtik, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet folyamatosan és ádáz módon zaklatja és bünteti őket, amiért Musk nyilvánosan kritizálja az USA kormányát.

Az ügyvédi tájékoztató szerint tiszteletteljesen iránymódosítást kérnek, mert ami sok, az sok. A tőzsdefelügyelet nem volt hajlandó reagálni az esetre, ugyanakkor évek óta igen rossz és feszült a viszony a SEC és Elon Musk között, utóbbi ugyanis rendre olyan dolgokat közöl a közösségi médiában, ami a hatóság szerint nem fér bele az előírások kereteibe.

A legsúlyosabb eset miatt 2018 nyarán pert is indítottak Musk ellen: akkor arról beszélt az ügyvezető, hogy olyan tőkét szerzett, amivel kivonná a Teslát a tőzsdéről (a valóságban erre esély sem volt, mint kiderült). Ezen felül a Tesla-dolgozókkal szembeni bánásmóddal is kifejezetten elégedetlenek, de az sem tetszett a hatóságoknak, amikor Musk tavaly megszavaztatta a követőit a Twitteren, hogy adja-e el a Tesla-részvényeinek 10 százalékát.

Elon Musk nyilvános megítélésén mindenesetre nem sokat segítenek a korábbi, kriptopiaci befolyásolásai; az, hogy mostanra tucatjával indultak hatósági vizsgálatok és visszahívások a Teslával szemben; az, hogy a NASA-nak sem tetszik a SpaceX műholdak tízezreit felvonultató Starlink projektje; míg a Neuralink cégét súlyos állatkínzással vádolják (amit a vállalat visszautasít).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények