Elon Musk részletezte a Teslát érintő, nagy elbocsátásokat

Elon Musk aggódik, mert valószínűnek tart egy amerikai recessziót – a fizetett Tesla-dolgozók 10 százalékát küldi el a következő 3 hónapban.

Egy ideje nem titok, hogy Elon Musk ki akarja rúgni a Tesla dolgozóinak nagyjából 10 százalékát (és leállítják a toborzást), most azonban konkrétumokat is közölt a cég vezérigazgatója.

Musk kijelentette, hogy a következő 3 hónapban a fizetett dolgozók (fix, havi fizetésért) 10 százalékát küldik el a cégtől. Mindezt a Bloomberg által szervezett Qatar Economic Forum alkalmából árulta el, azonban elmondása szerint az órabéres dolgozókat a leépítés nem érinti, így a teljes létszámot nézve csak 3,5 százalékos az állománycsökkentés.

A Tesla dolgozóit mindez nem nyugtatja meg, a vállalat korábbi munkavállalói máris beperelték a Teslát, mert állításuk szerint a tömeges kirúgásokkal megszegi a cég a szövetségi törvényt.


[+]

A mostanában a republikánus politikusokat újra és újra nyíltan támogató Elon Musk azt is kijelentette, hogy nagyon valószínűnek lát egy amerikai recessziót, aggódik is emiatt. Ezzel a véleményével egyébként sokan, például a J.P. Morgan és a Goldman Sachs vezetői is egyetértenek. Joe Biden amerikai elnök szerint a recesszió nem elkerülhetetlen, a 40 éves magasságokba rúgó infláció és üzemanyag-árak mellett sem.

Elon Musk már a hónap elején arról értesítette a Tesla vezetőit, hogy szuperrossz érzése van a gazdasággal kapcsolatban, és a toborzás leállítása mellett 10 százalékát el kell küldeni a dolgozóknak.

Musk közölte azt is, hogy több órabéres dolgozót akar, valamint kitart a kriptopénzek mellett, és személyesen támogatja a dogecoint – ebből ugyanakkor hatalmas gondjai lehetnek még.

A Twitter felvásárlása állítása szerint tovább húzódik, például a kért adatok hiánya, a spambotok kérdése miatt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények