Elon Musk tisztázta: még nem írt alá a Tesla és a Hertz

Egyből csökkent a Tesla tőzsdei árfolyama, miután Musk kijelentette, hogy még nem írt alá szerződést a két fél.

Több mint egy hét telt el azóta, hogy a Hertz autókölcsönző hatalmas üzletet jelentett be a Teslával: 100 ezer elektromos autó rendeléséről beszéltek.

Részben a hír hatására emelkedett a Tesla piaci értéke 1 billió dollár fölé, a tőzsdei menetelést azonban visszafordította Elon Musk.

Az ügyvezető a Twitteren jelentette ki, hogy a Tesla és a Hertz még nem írtak alá szerződést – az árfolyam egyből csökkent.

A Hertz állásfoglalása szerint ugyanakkor a Teslák leszállítása már megkezdődött, a cégnél pedig hatalmas a kereslet a Teslák iránt.

A Hertz korábbi tájékoztatása szerint a rendelés főleg a legolcsóbb Model 3 szedánokról szól, így a rendelés olyan 4,4 milliárd dollár értékű lehet (ha csak ilyen járművekre vonatkozna).

Musk szerint a Tesla sokkal nagyobb kereslettel néz szembe, mint amennyi járművet gyártani bír, ezért ugyanolyan haszonkulccsal adja el az autókat a Hertz számára, mint bármelyik fogyasztónak.

Ezzel párhuzamosan a 2017 óta eladott amerikai járművei közül 12 ezer darabot hívott vissza a Tesla, szoftverhiba miatt: egy kommunikációs hiba téves ütközési figyelmeztetést vagy váratlan vészfékezést okozhat menet közben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények