Musk szerint jövőre véget érhet az autóipari chiphiány

A Tesla ügyvezetője szerint mindez annak lesz köszönhető, hogy sokan terveznek vagy már építenek új chipgyárakat.

Sok érdekességet mondott el az Italian Tech Week alkalmából Elon Musk, a Tesla ügyvezetője.

Elon Musk és John Elkann, a Stellantis és a Ferrari elnöke egy közös beszélgetést is tartottak, amelyen Musk hangoztatta: rengeteg chipgyárat kezdtek el a félvezetőipari szereplők építeni (vagy új építését tervezni). Szerinte ennek köszönhetően már csak rövid távon érinti majd az autóipart a chiphiány, amely a szektorban már jövőre megszűnhet. Musk szerint 2022-re kellően nagy lesz a kapacitás.

Musk és Elkann egyetértettek abban is, hogy az egyre növekvő globális energiaigényeket jó ötlet nukleáris energiával kiszolgálni. Musk megjegyezte, hogy meglepi az, hogy néhány ország távolodni kezdett az atomenergiától, pedig az biztonságos.

A Tesla és a „hagyományos” autógyártók közötti versenyről (az elektromos járművek piacán) nem beszéltek, Musk viszont megköszönte Elkann 2017 és 2019 között nyújtott támogatását. Musk szerint ez volt a cégének egyik legfájóbb időszaka, John sokan segített neki, a Tesla pedig fél tucat alkalommal került csődközelbe az említett időszak során.

Musk és Elkann egyetértettek továbbá abban is, hogy az önvezető technológia nem való a Ferrarikba, azokat embereknek kell vezetniük.

A Stellantis ügyvezetője, Carlos Tavares pedig megjegyezte: a vállalatcsoport az európai emissziós célokat idén már úgy tudja teljesíteni, hogy nem vásárol krediteket a Teslától.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények