Elon Musk ellen bennfentes kereskedelem gyanúja miatt vizsgálódnak

Az amerikai tőzsdefelügyelet Elon Musk és testvére ellen is elindította a vizsgálatot, a legutóbbi részvényeladásaik kapcsán.

Amint arról legutóbb beszámoltunk, Elon Musk és az amerikai tőzsdefelügyelet viszonya pattanásig feszült, a történet folytatása pedig az, hogy a SEC vizsgálatot indított Elon Musk és testvére, Kimbal Musk ellen, bennfentes kereskedelem gyanúja miatt.

Hirdetés

A jelentések szerint a vizsgálat igazából már tavaly elindulhatott, miután Kimbal Tesla-részvényeket adott el egy nappal azelőtt, hogy Elon Musk a Twitteren kérdezte meg a rajongóit: adja-e el a Tesla-részvényeinek 10 százalékát?

Állítólag Kimbal Musk nem tudott erről, ezt Elon Musk közölte a Financial Times számára. Az ügyvédeit azonban beavatta a Tesla ügyvezetője a szavazás kapcsán. A SEC korábbi döntése értelmében a cég pénzügyeit és egyéb fontos témákat érintő, nyilvános megszólalásait ügyvédeknek kell ellenőriznie.

Musk és a hatóságok viszonya most még tovább romolhat, ennek okaira itt már kitértünk. A Tesla tőzsdei árfolyama Musk dollármilliárdos részvényeladásai óta összesen úgy 33 százalékkal csökkent.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények