Élő forgalmi térkép mobilra a Google-től

Hirdetés

A Google ma bejelentett új szolgáltatása, amely a Google Maps for Mobile-t egészíti ki egy új funkcióval, folyamatosan frissülő adatokat szolgáltat az autópályák telítettségéről – már azokéról, amelyek a szerencsés 30 amerikai nagyváros vonzáskörzetében találhatók, a szolgáltatás ugyanis egyelőre csak ott elérhető. A keresővállalat azonban jelezte, ezt a fejlesztést is szeretné globális szolgáltatássá növelni.

Az élő közúti forgalmi adatok eléréséhez csak ki kell választanunk a kívánt úticélt mobiltelefonunk böngészőjén a Google Maps for Mobile segítségével, és ráböknünk a forgalmi adatok gombjára ("show traffic"). Az utak állapotát három színnel jelzi a program: pirosat látunk, ha az autópálya teljesen beállt, sárga szín jelzi a nagy forgalmat és lassú haladást, a zöld pedig értelemszerűen a "szabad a pálya" jelzése. A program a leggyorsabb utat is kiszámolja az aktuális forgalmi adatok felhasználásával.

A Google ezzel beelőzött a rivális Yahoo elé, amely ugyan szintén kínál folyamatosan frissülő forgalomelemzést saját térképszolgáltatásának PC-s változatában, de eddig elmulasztotta átültetni ezt a mobiltelefonos verzióra.

Azóta történt

Előzmények

  • Akadálymentes keresőt fejleszt a Google

    Az Accessible Search aszerint rangsorolja a weboldalakat, hogy mennyire vannak jóban a felolvasóprogramokkal.

  • Mélyrepülésben a Yahoo

    Nincs komoly probléma, de lassul az internetvállalat; az elemzők jóval dinamikusabb bővülést reméltek.

  • Webes fotóalbum a Google-től

    A vállalat „mindent a webre” stratégiájának megkerülhetetlen állomása az új Picasa-funkció bevezetése.