Elkezdődött a 48 órás programozóverseny

Az IBM és partnerei 48 órás programozói bajnokságán a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) november 10-e és 12-e között mérik össze erejüket diákok az ország különböző felsőoktatási intézményeiből. Az IBM egyik fő célja kapcsolat kialakítása a tehetséges diákokkal, és bekapcsolásuk a cég, illetve partnerei gyakornoki programjaiba. A verseny kiemelt szponzorai az R&R Software Zrt. és az AVNET Magyarország Kft., további támogatói az AAM Technologies Kft., az Albacomp Zrt. és a BME.

A versenyen egy szimulált üzleti igényre megoldást kínáló alkalmazás elkészítése a feladat. A megmérettetés nemcsak a fejlesztésről szól, de a szakmai zsűri azt is értékeli, hogyan mutatják be munkájukat a diákok, el tudnák-e nyerni egy igazi megrendelő bizalmát is. A programot Linux operációs rendszeren, IBM DB2 adatbázis-kezelőn, IBM Websphere Java futtatókörnyezetben kell létrehozni IBM Rational fejlesztői eszközök segítségével.

A programozói „szigetet” a versenyzők nem hagyhatják el, nem használhatnak mobiltelefont, vagy egyéb kommunikációs eszközt. Saját gépet sem hozhatnak, viszont használhatnak a megadott fejlesztési környezetre telepíthető szoftvereket, dokumentációkat, előre elkészített komponenseket. Az interneten csak az előre bejelentkezett szakértőket és meghatározott weboldalakat érhetnek el. Az értékelési szempontok között a kitűzött feladat készültségi szintje, funkcionális megoldásai, a felhasználóbarát kialakítás, többnyelvű megvalósítás támogatása, a dokumentáltság és az IBM-eszközök alkalmazása is szerepel.

A 48 órás programozási bajnokság nyertesei egy-egy notebookkal és gyakornoki állásajánlattal lesznek gazdagabbak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények