Hirdetés

Elkészült és letölthető a Thunderbird 3

Hirdetés

Egy héttel a második RC kiadása után a Mozilla Messaging befejezettnek nyilvánította a Thunderbird 3 fejlesztését. Ez a Firefoxra koncentráló Mozilláról 2008 elején leválaszott cég gondozásában megjelent első nagy kiadás, amely több mint két éven át készült.

A Gecko 1.9.1-es motorra épülő 3-as verzióba jó néhány újdonság került. Ezek közé tartozik többek között tabos ablakkezelés (az egyes üzeneteket, mappákat stb. önálló lapokon is meg lehet nézni, sőt a lehetőséget a kiegészítők is használhatják), a jelentősen továbbfejlesztett keresés, amelyben a találatokat mostantól számos jellemző (küldő, tag, csatolmány, levelezőlista, dátum stb.) szerint lehet szűkíteni, illetve a globális keresőmezőben az automatikus javaslatok felkínálása. Új az átdolgozott postafiók hozzáadása varázsló és a több postafiók azonos mappáit (például Beérkezett üzenetek) kombinálni képes Smart Folders is. Átdolgozták a levelezési eszköztárat is, amelybe beleépítették a globális keresés dobozt, miközben a válasz, továbbítás, szemét gombokat áthelyezték az egyes e-mailekbe (ezek az alapértelmezett beállítás módosításával visszaköltöztethetők a fő eszköztárba).

A kliensbe új kiegészítőkezelő is kerül, amelyből közvetlenül kereshetők, letölthetők és telepíthetőt a kiegészítések, témák és pluginek. Több olyan kiegészítő is készül a programhoz, amely webes szolgáltatások (például Google vagy Yahoo! Calendar, Twitter stb.) elérését biztosítja a Firefox motorján keresztül.

A Thunderbird 3.0 letölthető Windows, Mac OS X és Linux operációs rendszerekre – magyar nyelvű változatban is – a cég weboldaláról.

Azóta történt

Előzmények