Itthon is elindult az SAP felsőoktatási programja

Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy Magyarországon is elindult az SAP globális felsőoktatási programja. Az University Alliance Program (UAP) keretében a csatlakozó intézmények a legújabb SAP rendszereket vehetik igénybe oktatás céljából, nemzetközi szintű tananyaghoz jutnak, valamint a szoftvercég képzi ki a tanárokat. A hallgatók a program egyik elemeként nemzetközileg elfogadott oklevelet, ún. TERP10-igazolást is szerezhetnek

Hirdetés

Az UAP további előnye, hogy a hallgatók, tanárok, intézmények a világ minden tájáról kapcsolatba léphetnek egymással, az SAP partnerhálózatával, a szoftvercég belső szakértőivel és 89 000 ügyfelével, azaz a cég ökoszisztémájával. A hallgatók feltölthetik önéletrajzukat a nemzetközi portálra, melynek adatbázisából az SAP-t használó cégek kiválaszthatják leendő munkatársaikat.

Az SAP rendszereket ASP-szolgáltatás keretében tudják használni az intézmények, azaz egy kommunikációs vonalon (internet) keresztül biztosítja a két németországi (müncheni és magdeburgi) szolgáltatóközpont a folyamatos működést. A felsőoktatási intézmények a statisztikák szerint leginkább az SAP vállalatirányítási rendszerét, az üzletiintelligencia-megoldásokat, valamint az SAP Netweaver platformalkalmazást veszik igénybe.

Világszerte 900 felsőoktatási intézmény vesz részt az UAP programban, az ún. EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) jelenleg 345, mely szám mögött 2963 oktató és több mint 70 000 hallgató áll – áll a hazai leányvállalat közleményében.

Azóta történt

Előzmények