Elindult a világ első 8K tévéadása

Ünnepélyes keretek között nyomták meg a gombot Tokióban.

A japán nemzeti műsorszolgáltató vállalat (NHK) tartotta magát az előzetes tervekhez, és december elsején tényleg elindította a világ első, hivatalos, 8K felbontású tévéadását. A dolognak megadták a módját, hiszen a patinás tokiói New Otani hotelben rendeztek egy különleges eseményt ennek apropójából.


[+]

Itt jelen volt Masatoshi Ishida, az ország kommunikációs ügyekért felelős minisztere, az NHK vezetősége, valamint egy jó nagy piros gomb. Ezt nyomták meg ünnepélyesen délelőtt tíz órakor, és ezt követően megkezdődött hivatalosan is a sugárzás. A 8K csatorna mellett 12 darab 4K felbontású is bekerült a csomagba, és ezek műholdvevő, illetve a szükséges tuner segítségével érhetők el.


[+]

Az eseményen kiállítottak néhány hardvert is, így tehát 8K-val kompatibilis Sharp tévéket, köztük egy olyat, amely már rendelkezik beépített vevőegységgel, de voltak még külső tunerek, illetve antennák is. A rendezvényen ismét elhangzott, hogy kiemelt cél az, hogy a 2020-as tokói olimpia versenyszámait 8K-ban is sugározzák, és hogy addigra minél több lakásban, háztartásban ott legyenek az ezek vételére és megjelenítésére képes eszközök.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NHK

Azóta történt