Frissítve: a Lizard Squad miatt állt a Facebook

Magyar idő szerint kedden reggel lassulni kezdett, majd elérhetetlené vált a Facebook, illetve a hozzá kapcsolódó egyéb szolgáltatások, mint például az Instagram.

Nincs több kapavágás
Nincs több kapavágás

Kedden reggel hét óra és negyed nyolc között a Facebook honlapja elérhetetlenné vált. A #facebookdown hashtaggel ellátott panaszokkal elárasztották a Twitter és a Google+ üzenőfalait a csalódott ügyfelek. Az ugyancsak a Facebook csoporthoz tartozó Instagram sem érhető el.

A cég sem Twitter fiókján, sem többi fórumán nem nyilatkozott.

(Frissítés) 08:05  – Néhány perccel nyolc óra után először az Instagram állt helyre, majd percekkel később a Facebook is elérhetővé vált.

(Frissítés )09:30  – Rövid közleményben a Twitteren vállalta magára a Lizard Squad a Facebook, Instagram, Tindfer, AIM és Hipchat megbénítását. A szolgáltatások a reggel nyolc órás helyreállás óta stabilan működnek. A Tinder egyébként is csak azok számára nem működött, akik Facebook-fiókkal regisztráltak.

Ezután a Myspace következett, de további támadásokat ígérnek a Karácsonykor a konzolosok életét megkeserítő hackerek.

A Facebook néhány órával a leállás után közleményt adott ki, melynek tartalmáról ebben a hírben számoltunk be.

Azóta történt

Előzmények

  • Csendben újult meg a Facebook helykeresője

    Új helyi keresőszolgáltatást indított a Facebook, amely a Places elnevezést kapta. Megismerhetjük a legjobb helyeket a világ bármely városából.